Pokles zájmu o žvýkačky

Víte proč se snížil americký prodej žvýkaček o 15 %? Došlo k tomu za 10 let v rozmezí let 2007-2017? Mohl bych se vsadit, že k tomu samému efektu došlo i v Evropě či v České republice s mírným zpožděním.

Smartphony snížily zájem o žvýkačky

Je to prosté. Lidé v tomto období nakupovali velké množství mobilních telefonů – údajně 220 milionů dospělých Američanů, které nakoupili své první chytré telefony.

A co s chytrými telefony dělali/dělají?

Když se lidé dostali do fronty v obchodě, trávili čas procházením dobrot na prodej u pultu a žvýkačka byla jasná volba. Najednou ten čas tráví hraním se svými telefony. Prodej žvýkaček se propadl.

Dopad chytrých telefonů je enormní. Mnoho lidí je na svém smartphonu závislých. Nevnímají svět kolem sebe a z mé vlastní zkušenosti mohu říct, že vás morálně i psychicky časté používání telefonu degraduje. Tj. snižuje váš potenciál. Jak nevnímáte, spouštíte svůj autopilot a bavíte se zábavou, která vás nijak nerozvíjí. Není problém, pokud je to pouze relax, který nepřesahuje nějakou mez. Pokud je to ale 2-3 hodiny denně, měli byste se nad tím zamyslet. Zvolit třeba jiný odpočinek. Například čtení knih a nebo vrátit se k některému vašemu koníčku. A pokud jste žádný neměli, nevadí. Najděte něco, co vás baví, kde budete moci využít svůj potenciál tak, že nebudete slepě sledovat displej, kde budete něco vytvářet!

Tvořte, myslete, buďte aktivní 🙂 Žvýkejte 🙂 Žvýkačka vám pomůže k vyšší koncentraci, uvolní vás, pomůže zvládnout chuť k jídlu, pomůže vám s trávením, zlepší vaše zdraví ústní dutiny a zbaví vás tresu žvýkáním.

Zdroj článku

Přejít nahoru